Fira nàutica
Economia 02/05/2023

Una de cada cinc empreses de la fira nàutica de Palma demana més espai per exposar

Més de 30.000 persones han visitat l'exposició, que enguany s'ha caracteritzat per nous models de iots i velers

2 min
La Palma International Boat Show ha reunit 271 expositors.

PalmaEl Palma International Boat Show (PIBS) ha reunit enguany 271 empreses del sector nàutic i, d'aquestes, una de cada cinc (54) han demanat més espai per exposar l'any que ve. Més de 32.000 persones han visitat la fira nàutica durant els quatre dies de durada, una xifra gairebé similar a la de la passada edició, segons ha informat l'organització de l'esdeveniment en una nota de premsa. "S’ha convertit en una cita comercial imprescindible per a les empreses nàutiques que hi exposen", han assegurat.

A la fira s'han exposat més de 600 embarcacions, de les quals devers 250 eren a la mar, en un recinte firal de més de 81.000 metres quadrats. Ha estat una edició que s’ha caracteritzat per les presentacions de nous models de iots i per una gran presència de velers, l’opció més sostenible de navegació. Les embarcacions i l’equipament nàutic respectuós amb el medi ambient també han estat els protagonistes, així com la innovació en el sector nàutic gràcies a l’Innovation Corner de Yachting Ventures.

El premi, per a la fundació Marilles

En aquesta ocasió, el Premi Marcial Sánchez Barcáiztegui ha estat per a la fundació Marilles, a qui s’ha reconegut la feina que du a terme de conservació i de conscienciació de la preservació de la mar, especialment l’esforç per minimitzar l’impacte ambiental de l’activitat humana a la mar, posant en valor la pesca artesanal com a subsector de pesca que més llocs de treball genera i la més respectuosa amb el medi.

Aquest premi és un guardó que atorga la fira a persones o institucions que han contribuït amb la seva funció empresarial, social, mediambiental o esportiva a la promoció del sector nàutic en tots els seus vessants.

stats