Economia 25/04/2022

La fira nàutica de Palma, amb 276 expositors, incrementa un 21% la participació d'empreses respecte del 2021

El Palma International Boat Show tindrà lloc del 28 d'abril a l'1 de maig al moll Vell de Palma

ARA Balears
2 min
La fira es farà al moll Vell de Palma.

PalmaLa nova edició del Palma International Boat Show, que tindrà lloc del 28 d'abril a l'1 de maig al moll Vell de Palma, supera les xifres d'abans de la pandèmia. El Govern ha anunciat que la fira comptarà amb 276 empreses participants, sis més que el 2019 i 49 més que l'any passat, fet que representa un increment d'un 21% respecte del 2021. A més, un total de 264 embarcacions estaran exposades a la mar.

L'esdeveniment nàutic està organitzat per l'Institut d'Innovació Empresarial de les Balears (IDI) i Balearic Yacht Brokers Association (BYBA). El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha destacat que "la nàutica és un sector estratègic per a la indústria i l'economia de les Illes". A més, ha afegit que "forma part de l'estratègia de diversificació econòmica i de l'aposta per un turisme de qualitat, vinculat a un sector industrial que factura al voltant de 840 milions d'euros a l'any, genera més de 4.500 llocs de feina directes i té quasi 650 empreses".

Un dels aspectes que ha destacat l'Executiu és la participació de noves empreses que mai havien format part de la fira. En concret, un 28% dels expositors és el primer cop que venen a Palma a mostrar les novetats. Això, segons diu el Govern, es deu a una segmentació de la superfície que ha permès guanyar una mica d'espai d'exposició tot i tenir un recinte firal de les mateixes dimensions de 81.388 metres quadrats.

Pel que fa a l'oferta, serà escenari de presentacions de nous productes i embarcacions a escala mundial, ja que és la primera fira nàutica de la temporada d'enguany i moltes drassanes han escollit Palma per presentar els nous models. A més, destaca l'increment de l'exposició de vela, un dels sistemes més sostenibles de navegació a la mar. A part, torna a créixer el segment d'embarcacions híbrides o elèctriques, així com els productes més sostenibles i compatibles amb la protecció de la mar. Amb tot, aquesta edició ha despertat l'interès entre les empreses locals (54%), estatals (18%) i internacionals (28%).

stats