Economia 13/12/2021

El certificat covid passarà a ser obligatori per accedir a tots els locals de restauració

L'increment de contagis ha fet que Mallorca passi a nivell 2 d'alerta sanitària i Menorca, a nivell 3

2 min
Certificat covid-19.

PalmaL'increment de contagis que hi ha hagut durant els primers deu dies de desembre ha desencadenat la reacció del Govern amb noves mesures sanitàries. Així doncs, l'Executiu demanarà al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) que als locals de restauració (bars, cafès i restaurants) de 50 o més persones d'aforament sigui obligatori accedir-hi amb el certificat covid-19.

Els contagis a les Illes estan a l'alça. Els deu primers dies de desembre han fet que els nivells d'alerta sanitària hagin canviat. A Mallorca avui es passa al nivell dos, i a Menorca, al nivell tres. És per aquest motiu que el Govern ha decidit "reforçar la seva estratègia", a més de tenir en compte que s'està molt a prop de "possibles aglomeracions i reunions socials" a causa de les festes nadalenques.

Malgrat la decisió d'enfortir l'ús del certificat covid i continuar animant a la vacunació per l'increment de contagis, el portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha assegurat que "la situació sanitària està sota control". Però, així i tot, ha continuat instant a respectar els aforaments, ha recordat l'obligatorietat de la mascareta quan no es pugui respectar la distància de seguretat i tenir els espais ventilats.

Així doncs, a Mallorca, els establiments on es requerirà el certificat covid per entrar-hi seran: les discoteques, les sales de festa, les de ball, els bars de copes o cafès concert i pubs, els bars, cafeteries i restaurants, i també els allotjaments turístics on s'hagi de compartir habitació, és a dir, refugis, hostals, albergs i altres establiments d'aquest tipus. Pel que fa als territoris en nivell tres, com és Menorca, a tot això s'hi sumen els cinemes, els circs de carpa, els gimnasos i les acadèmies de ball.

Alhora, el Govern ha anunciat que el certificat covid serà obligatori per als sanitaris per poder treballar. Si no disposen del certificat de vacunació, s'hauran de fer una prova cada 72 hores, tres per setmana, i l'hauran de presentar al seu lloc de feina. Si no ho fan, s'exposaran a sancions.

stats