Economia 15/11/2021

El Cercle d'Economia de Menorca denuncia falta de concreció en les mesures econòmiques per a l'illa

L'entitat considera que "no n'hi ha prou" amb el que s'ha proposat per Menorca i demana debat entre les institucions públiques i la societat civil.

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Maó.

PalmaEl Cercle d'Economia de Menorca ha emès un comunicat per mostrar malestar amb les decisions en termes econòmics que afecten l'illa. Consideren que estan faltes de concreció i han elaborat un decàleg amb tots els sectors que creuen que s'han de posar sobre la taula, des de l'execució dels fons europeus fins a la Reserva de Biosfera o la massificació turística.

L'entitat considera que els temes tenen una "importància estratègica per al futur de Menorca" i per això "requereixen una resposta ràpida i efectiva per part de les administracions competents". Pel que fa als fons europeus, han criticat la desconeixença que els envolta, no saber "quin serà el seu recorregut o qui els aprovarà, per quan i per quin import".

Consideren "insuficients" les solucions plantejades pel Govern en termes d'abaratiment d'energia. "L'hivern s'acosta i les implicacions polítiques del conflicte entre Algèria i el Marroc i la posició de força de Rússia en el subministrament de gas pot comportar restriccions i pujades de preu", han definit. A més, han criticat la demora a col·locar el segon cable elèctric submarí entre Menorca i Mallorca.

En referència a l'aigua, el Cercle ha manifestat "disgust" perquè, segons sembla, fa cinc anys que està prevista una planta pilot de regeneració d'aigua i recàrrega d'aqüífers per infiltració finançada amb l'ecotaxa –ara Impost de Turisme Sostenible– des del 2016. Per això, el Cercle d'Economia ha considerat que "el Pla d'Inversions Estratègiques del Govern serà paper mullat si l'Administració pública no és àgil en la tramitació d'expedients".

A banda d'incidir en temes com les infraestructures, el sector agrari, el sanitari, el REB o la transició ecològica, també han fet esment en la Reserva de Biosfera. Amb tot, el Cercle d'Economia de Menorca ha demanat una "resposta ràpida i efectiva per part de les administracions competents".

stats