Economia 13/08/2020

Centres comercials a l'aire lliure: la proposta del Govern per reactivar el comerç als municipis

Per poder dur a terme aquest pla, s'hi destinaran 220.327 euros d’inversió directa el darrer semestre de l'any

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu de la fira de Sineu

PalmaEl Govern de les Illes Balears ha elaborat un pla de mesures per reactivar el comerç local als municipis balears que té com eix central la creació de centres comercials a l'aire lliure, segons ha informat la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius en un comunicat.

Ja hi ha hagut alguns municipis que s’han compromès a signar convenis per crear centres comercials a cel obert. Inca és el primer municipi que el passat mes de juliol va signar aquest conveni i està previst que els pròxims dies també ho facin els municipis d’Artà, Manacor, Palma centre i Palma extraradi, Vila i Santa Eulària (Eivissa), així com les illes de Menorca i Formentera.

El vicepresident Yllanes ha explicat que l’objectiu d’aquest pla és "pal·liar els efectes econòmics derivats de la crisi sanitària del covid-19 que està patint el sector del comerç i, més concretament, el petit comerç de proximitat". En aquest sentit, ha destacat "la necessitat de la implicació dels ajuntaments per promoure el comerç local al seu municipi".

Entre les principals accions que s'inclouen en aquest pla i que es plantegen dur a terme durant el 2020 destaquen 35 seminaris dirigits a comerciants en els quals s’explicaran estratègies de venda i digitalització i intervencions específiques per millorar la rendibilitat de les botigues.

A més, la Conselleria ha assegurat que impulsarà el nou web del directori i mapa de comerç electrònic de les Illes Balears botiguesvirtuals.fundaciobit.org, una eina que asseguren que ha ajudat a impulsar el comerç local durant la crisi sanitària.

Per poder dur a terme aquest pla de mesures s'hi destinaran 220.327 euros d’inversió directa el darrer semestre de l'any, que seran aportats a parts iguals per la Conselleria i la Cambra de Comerç de Mallorca.

stats