Economia 26/09/2023

CCOO reclama "condicions laborals dignes" per als treballadors del sector turístic

El sindicat denuncia que els empresaris "no han respectat les jornades màximes establertes ni els descansos dels treballadors"

ARA Balears
2 min
Una treballadora a una hotel de Palma

PalmaCCOO ha reclamat al sector turístic que garanteixi que les condicions laborals dels seus assalariats són "dignes" i que facin una transformació de les activitats del sector per aconseguir un futur més sostenible, social i laboralment responsable. Durant la roda de premsa d'aquest dimarts, el sindicat ha demanat als hotelers i empreses del sector turístic que implementin aquests canvis per garantir la recuperació després de la crisi sanitària i les seves conseqüències.

En aquest sentit, també han exigit mesures concretes i urgents que permetin la professionalització dels llocs de feina i garanteixin un treball de qualitat. Des de CCOO han denunciat que el major inconvenient de renovar l'Acord Laboral d'Àmbit Estatal per al sector d'Hostaleria (ALEG) és la reticència de les empreses a regular la limitació del temps parcial, ja que prefereixen incomplir la llei i no implementar garanties mínimes per al treball.

El secretari general de la federació de Serveis de CCOO, José María Martínez, i la secretària general de Serveis CCOO de Balears, Silvia Montejano

D'altra banda, també han defensat que les bones xifres d'ocupació en el sector registrades els darrers mesos tenen una part negativa, que és "la qualitat d'aquests llocs de feina". Així, denuncien que els establiments turístics "no han respectat les jornades màximes establertes ni els descansos entre jornades ni els dies de descans dels treballadors". Tot i això, han explicat, també, que els empresaris del sector han pagat aquestes hores i dies extres als seus treballadors.

Per acabar, des de CCOO han denunciat els problemes que causa la crisi de l'habitatge i les dificultats per poder llogar o comprar una casa que tenen els treballadors que venen a les Balears per fer feina durant la temporada turística. A més, també han detallat que l'encariment de la senalla de la compra i altres serveis dificulten molt la vida dels treballadors del sector turístic.

stats