Economia 16/11/2021

CCOO demana arribar als deu milions d'euros per als plusos de residència de treballadors públics als PGE

A la demanda l'han firmada representants del sindicat a les Balears, Canàries, Ceuta i Melilla

ARA Balears
1 min
Membres de CCOO de les Balears, Canàries, Ceuta i Melilla.

Palma"Els darrers deu anys les Illes han perdut més de 1.500 empleats públics", ha explicat el secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania, Pep Ginard. És per evitar aquest èxode que els representants de Comissions Obreres de les Balears, les Canàries, Ceuta i Melilla –dels territoris de l'Estat fora de la Península– s'han reunit avui.

A la roda de premsa han presentat una iniciativa a través d'esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) que ha demanat un increment de fins a deu milions d'euros de la partida destinada als complements per als treballadors de l'administració general de l'Estat als territoris insulars i extrapeninsulars. A més, han volgut recordar que des del 2007 no s'han revisat les quanties.

CCOO ha assegurat reclamar "una revisió a l'alça dels plusos perquè els empleats públics puguin fer front a la peculiaritat de cada territori". L'objectiu és aconseguir una "cura progressiva i equitativa" dels prejudicis als què s'han d'enfrontar els empleats públics.

Per acabar d'explicar el nivell de la problemàtica, Ginard ha assenyalat que "quan els empleats públics opten a oposició i els toca la plaça a les Illes, el primer que fan és demanar un trasllat". Finalment, ha constatat que en termes estatals s'han perdut uns 4.000 treballadors.

stats