Economia 07/01/2020

Cauen en picat les vendes del mercat de Nadal de Palma

El Gremi d'Oficis Artesans i Artístics de les Illes Balears ha demanat més col·laboració a l'Ajuntament de Palma

Ara Balears
1 min
La fira de Nadal de Palma durarà enguany una setmana més.

PalmaEl Gremi d’Oficis Artesans i Artístics de les Illes Balears ha valorat negativament els resultats obtinguts en el darrer mercat artesanal de Nadal. Després de la finalització, un any més, d'aquest tradicional mercat, la presidenta del Gremi, María Oliver, ha analitzat tots els aspectes de la “preocupant caiguda de les vendes”.

Compres més reduïdes i un major estalvi és allò que ha destacat aquest any segons els artesans participants. La desacceleració sembla haver fet efecte aquest 2019 i inici de 2020 i els artesans l'han notada. “Durant les dates nadalenques no hi ha assistit tanta gent com anys anteriors i les vendes han disminuït. On abans un client comprava dos articles, aquest any o només n'han comprat un o cap”, ha assegurat María Oliver.

“Tenim un mercat 100% artesanal i cada vegada el públic el valora més, però és necessari que l'Ajuntament de Palma s'hi impliqui més i ens ajudi que la zona durant aquestes dates sigui més competitiva, sobretot amb les grans superfícies”, continua la presidenta del gremi artesanal. “Implantar un programa d'activitats dinàmiques” és una de les principals reivindicacions que fa Oliver per millorar la presència del mercat artesanal. Aconseguir un mercat de Nadal atractiu i al gust d'un públic que cada vegada cerca més “experiències diferents a les tradicionals”.

stats