Economia 08/01/2021

Cau fins al 70% la facturació en el 30% dels restaurants de Menorca el mes de desembre

Demanen amb urgència ajudes econòmiques per evitar el tancament massiu de negocis

Ivan Martín
1 min
Els menjadors de Menorca han presentat aquest desembre una imatge sense clients.

MaóEl 30% dels restaurants associats a la CAEB Menorca han facturat el desembre fins a un 70% menys en comparació amb el mateix període de 2019. Així ho ha assegurat aquest divendres el president de l’Associació d’Hostaleria i Restauració a l’illa, José Bosch: "Estam molt preocupats, perquè els resultats de l'enquesta interna posen en relleu la urgent i necessària intervenció de les administracions públiques per evitar el tancament massiu dels establiments".

Bosch detalla que el 30% dels restaurants han perdut fins al 70% dels ingressos que varen obtenir durant el desembre de 2019. L'estadística es completa amb el 35% dels establiments que han vist reduïda la facturació un 50%. Dels restants, el 30% ha mantingut el negoci tancat i només el 5% ha millorat la facturació respecte de l'any anterior. Per tot, el president de la patronal considera que la situació és "insostenible" i reclama la urgent intervenció de les institucions públiques.

D'altra banda, Bosch creu que el pitjor de tot són les negatives expectatives de futur dels empresaris: "La majoria responen que com a màxim podran aguantar entre un i dos mesos oberts, altres aposten pel tancament immediat si les ajudes no arriben". Els responsables de les diverses associacions que formen la CAEB es reuniran dilluns amb la intenció de traslladar al Consell de Menorca la seva inquietud i la petició que aquesta institució consensuï amb les corporacions locals mesures per reduir l'impacte de la crisi sanitària causada pel covid-19.

stats