Economia 07/07/2021

Catalina Cladera: "Hem obert per ja no haver de tancar"

La presidenta del Consell de Mallorca ha defensat la feina feta per situar a Mallorca com a destinació segura al consell assessor de la Fundació Mallorca Turisme

2 min
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha atès als mitjans amb motiu del consell assessor de la Fundació Mallorca Turisme

PalmaLa presidenta del Consell, Catalina Cladera, s'ha mostrat confiant i optimista amb relació a la temporada turística d'aquest estiu de 2021. Ho ha fet en unes declaracions amb motiu del consell assessor de la Fundació Mallorca Turisme, el primer presencial després de molt temps. Cladera ha seguit el discurs marcat des de ja fa dies pel seu govern, dient que "no s'ha de confondre el que ha pogut passar aquests dies i el fet que estiguin augmentant els contagis a segons quins grups d'edat", ja que segons ha explicat, la feina s'ha fet de forma correcta i les infraestructures mallorquines estan preparades i respiren de forma adequada sense congestió de cap mena.

"Hem treballat molt per tenir temporada", esmentava Cladera, a més de referenciar que s'ha seguit apostant per demostrar que Mallorca és una destinació segura. S'ha dut a terme una fidelització als mercats emissors més importants com són l'alemany i el britànic. A part d'això ha volgut demanar prudència i responsabilitat per poder seguir tenint una temporada turística "bona" encara que hagi començat tard. Dins aquesta línia, ha explicat que es farà tot el possible per allargar la temporada i que pugui ser tan beneficiosa com sigui possible.

Catalina Cladera ha demostrat serenitat i tranquil·litat amb relació a les diferents realitats que demostren un augment de contagis i als esdeveniments ocorreguts setmanes enrere amb els viatges d'estudis. Ha referenciat que les Illes, i en particular Mallorca, són la comunitat autònoma que més reactivació turística i econòmica contempla. "El mercat alemany ha respost molt bé i el britànic ho comença a fer", explicava, a més de dir que s'esperen molt més bones xifres cap a final de juliol, ja que dia 19 d'aquest mes l'Executiu anglosaxó ja no imposarà restriccions a l'hora de viatjar. Amb el 75% de la planta hotelera oberta i les reserves estabilitzades, ha destacat que el que toca ara és "ser responsables per poder mantenir la situació controlada." Finalment, ha deixat clar que l'augment de contagis no és preocupant, i que és normal que es produeixin entre la població més jove encara sense vaccinar, "si no tenim hospitals i UCI col·lapsats, haurem d'aprendre a conviure amb el virus".

stats