Energia
Economia 07/01/2023

Un bon sistema per assegurar-se el subministrament

L'hidrogen, substitut de les bateries o els grups electrògens

X.G.
1 min
Imatge del 'pack' de bateries

BarcelonaL’hidrogen verd pot ser un bon sistema per assegurar el subministrament elèctric, especialment per a alguns sectors com els centres de dades, sales fredes d’ordinadors i altres instal·lacions d’aquest tipus, que consumeixen molta llum i que no poden patir un tall d’electricitat, segons apunta Albert Mitjà, coordinador del grup de treball de l’Hidrogen del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya.

Aquest tipus d’instal·lacions, per a les quals el subministrament elèctric és crític, utilitzen actualment bateries de liti o grups electrògens de gasoil per fer front a les possibles apagades. Uns sistemes que són cars i, a més, creen residus o emissions.

Seguretat sense emissions

Una instal·lació d’aquest tipus podria tenir un dipòsit d’hidrogen i, en cas d’apagada, generar electricitat a partir d’aquest gas per garantir el subministrament. Un sistema més barat i més net que les opcions actuals, explicà Mitjà, malgrat que l’hidrogen, quan s’utilitza per generar electricitat, és poc eficient. De fet, la pila de combustible, que genera electricitat a partir de l’hidrogen, és una tecnologia prou desenvolupada que, per exemple, alguns fabricants ja estan utilitzant en el sector de l’automoció com a alternativa als cotxes elèctrics amb bateries.

stats