Economia 29/03/2022

Dos bars de Palma, entre les 20 'cocteleries Michelin' d'Espanya

La guia Top Cocktail Bars ha atorgat una i dues estrelles, respectivament, a Ginbo i Chapeau a Madrid Fusión 2022

2 min
Les cocteleries Ginbo i Chapeau de Palma.

PalmaDos locals de Palma (ambdós ubicats al passeig de Mallorca) s'han classificat entre els 20 bars d'Espanya i Portugal amb estrella Top Cocktail Bars 2022, l'equivalent a les Michelin en cocteleria. Ginbo Gin & Cocktail Bar i Chapeau Cocktail & Whiskey Bar van rebre una i dues estrelles, respectivament, ahir dilluns a la XX edició de Madrid Fusión. D'aquesta manera, van esdevenir els únics establiments de les Balears a rebre aquesta distinció.

La guia Top Cocktail Bars va presentar la quarta edició en el Drink Show, al Congrés Internacional de Gastronomia que es fa cada any a Madrid. De manera homònima a la Michelin, aquesta guia distingeix les cocteleries que apareixen a les seves pàgines en tres categories: tres, dues i una estrelles. Així, Chapeau ha estat un dels set establiments que han aconseguit dues estrelles i Ginbo un dels deu que n'han aconseguit una. A més, n'hi ha hagut tres que han obtingut tres estrelles. Tots aquests locals formen part del llistat de les 52 millors cocteleries d'Espanya i Portugal.

El jurat de Top Cocktails Bars el formen 16 professionals, presidits per François Monti, periodista i escriptor belga instal·lat a Espanya. Tots tenen en compte diversos criteris, entre els quals valoren la qualitat del còctel, el servei al client o l'ambient del local. Amb aquests reconeixements, els dos bars –membres del Grup Ginbo– engreixen el seu reconeixement. De fet, el 2020 Chapeau ja va guanyar el premi a la Millor carta de còctels d'Espanya per Paisajes de Mallorca.

Precisament, l'objectiu de la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, en la seva visita a Madrid Fusión ha destacat que l'estand de l'illa pretén mostrar "l'estreta unió" entre la gastronomia i la cultura pròpies. Segons ha informat la institució insular en un comunicat, Mallorca està representada per diversos xefs de l'illa i un grup d'empreses de producte local.

Ambaixadors gastronòmics

Els ambaixadors mallorquins a Madrid han estat CRDO Oli de Mallorca, DO Binissalem, Horeca Balears, Flor de Sal Es Trenc-Salines, IGP Ametlla de Mallorca, Agromallorca SAT, Vi de la Terra, IGP Sobrassada i Destil·leries Jordi Perelló. Aquest dimarts ha estat el torn del xef José Cortés, que ha fet una degustació de sobrassada amb denominació d'origen de porc negre, a la qual ha assistit Cladera.

"Volem lligar turisme i gastronomia, tant des del punt de vista de la indústria agroalimentari com per part dels nostres xefs, on tenim un gran planter i nou estrelles Michelin", ha subratllat la presidenta insular. Cladera ha assenyalat que fires com Madrid Fusión permeten "atreure el turisme sostenible, que reconeix altres productes al marge del sol i la platja".

stats