Economia 02/03/2022

Les Balears són la comunitat de l'Estat on és més car comprar un habitatge

El preu mitjà del metre quadrat s'eleva fins a 3.363 euros

ARA Balears
1 min
Pis en venda / Ruth Marigot

PalmaEl preu dels habitatges a les Balears continua augmentant i l'Arxipèlag és la comunitat autònoma de l'Estat on és més car comprar un habitatge. Segons les darreres dades del portal immobiliari Pisos.com, el preu mitjà del metre quadrat a les Illes és de 3.363 euros, una xifra molt superior a la mitjana estatal, que el mes de febrer es va situar en 1.887 euros.

A més, l'Arxipèlag es troba també a les primeres posicions del rànquing d'increment dels preus dels habitatges d'Espanya. Durant el mes de febrer s'ha registrat un augment d'un 0,99%, el segon més elevat de l'Estat, i pel que fa a la comparació amb l'any passat, la pujada és d'un 6,87%, la tercera comunitat autònoma on més ha crescut els darrers 12 mesos.

El director d'estudis de Pisos.com, Ferran Font, ha destacat que preveuen que el preu dels habitatges continuï augmentant progressivament, encara que els increments seran més suaus que els registrats durant l'any passat després de l'estabilització de la crisi sanitària i econòmica. Tot i això, Font ha destacat que aquestes previsions poden canviar, ja que "encara no podem calcular les conseqüències de la guerra d'Ucraïna per a l'economia mundial i illenca".

Palma ha estat la quarta capital de l'Estat on més cars són els habitatges en venda. Pisos.com ha informat que en comparació amb el mes de gener, el preu mitjà dels habitatges ha augmentat un 1,77%, mentre que en comparació amb l'any passat l'increment és d'un 11,45%, el segon més elevat de l'Estat. Així, actualment el preu mitjà del metre quadrat dels habitatges en venda a Palma és de 3.514 euros.

stats