Economia 01/06/2022

Les Balears recuperen a l'abril el 100% del turisme perdut durant la pandèmia

La despesa total dels viatgers internacionals augmenta un 22% en el quart mes de l'any

ARA Balears
2 min
Turistes passejant pel carrer de Sant Miquel de Palma.

PalmaLes Balears van aconseguir recuperar a l'abril el 100% del turisme internacional perdut durant la pandèmia, després de rebre en el quart mes de l'any un total d'1,3 milions de visitants, tant estatals com internacionals. Així ho posa de manifest l'Enquesta de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur) i les dades recollides per l'Institut Balear d'Estadística (Ibestat). L'Executiu balear ha explicat que, a més, el turista que rep ara l'Arxipèlag gasta més en destinació, la qual cosa es tradueix en una major rendibilitat per al sector. Amb pràcticament el mateix nombre de turistes que l'abril del 2019, la despesa total és un 22% superior.

Del total d'1,3 milions de turistes, la xifra d'estatals arribats a les Illes va ser de 232.691, mentre que la de viatgers estrangers va ser d'1,07 milions, la qual cosa suposa un augment d'un 0,3% respecte dels que van arribar el mateix mes del 2019 (1,29 milions). En aquesta línia, en l'acumulat anual, les Balears sumen 2,11 milions de turistes, una xifra que representa un 88,5% del total de visitants quela destinació havia rebut a hores d'ara el 2019.

El Govern ha explicat que l'Arxipèlag ha aglutinat un 17,5% del total de visites internacionals registrades en el conjunt de l'Estat. El mercat alemany ha estat el que millor s'ha comportat aquest mes a les Illes, aconseguint acaparar a quatre de cada deu turistes germànics que visitaven Espanya.

Quant a la despesa turística, a l'abril els turistes internacionals van desemborsar un total de 1.207 milions d'euros en la destinació, un 22% més que el mateix mes del 2019, quan la despesa va ser de 995 milions d'euros. Segons Egatur, en l'acumulat anual (fins a abril), els turistes estrangers han gastat ja un 10,4% més que en el mateix període del 2019. A més, la despesa mitjana per turista se situa en 1.128 euros, per sobre dels 920 euros (+22%) del 2019.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha destacat que les dades posen de manifest com "les Illes han recuperat el turisme perdut durant la pandèmia, aconseguint, a més, que el visitant que ara arriba gasti més en destinació, cosa que aporta una major rendibilitat al sector".

stats