Economia 04/12/2023

Les Balears van rebre quasi un milió i mig de turistes internacionals durant l'octubre

Un 18% dels viatgers que van visitar Espanya durant el mes d'octubre va venir a l'Arxipèlag

ARA Balears
1 min
Turistes arriben a l'aeroport de Palma

Palma1.473.640 turistes internacionals van visitar les Illes Balears durant el mes d'octubre. Amb aquest quasi milió i mig de viatgers que van arribar a l'Arxipèlag durant el desè mes de l'any es va registrar un increment d'un 9% del nombre total de turistes de fora de l'Estat que van elegir les Balears com la seva destinació per a les vacances en comparació amb el mateix mes de l'any passat.

Segons les dades publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), un 36% d'aquests turistes venia des d'Alemanya i un 27%, del Regne Unit. Amb aquestes xifres, les Illes Balears es converteixen en la segona comunitat autònoma de l'Estat que va rebre més viatgers internacionals, només per darrere de Catalunya. Una altra de les dades destacades de les xifres publicades per l'Institut Nacional d'Estadística és que un 18% dels viatgers que van visitar Espanya durant el mes d'octubre va venir a les Illes Balears.

Durant el desè mes de l'any, la despesa mitjana per turista a l'Arxipèlag va ser de 1.182 euros, un 7,3% més del que els viatgers van gastar en el mateix període de l'any passat. Així, la despesa diària mitjana s'eleva fins als 178 euros. De fet, les Balears van ser la tercera regió que va acumular més percentatge de la despesa dels turistes a l'Estat (un 16,9%). El rànquing de despesa el lideren Catalunya i les Illes Canàries.

Pel que fa al tipus de viatges, les estadístiques de l'INE mostren com enguany han estat un 2,4% més curts, amb una mitjana de 6,6 dies. Els turistes van fer un total de 9,8 milions de pernoctacions als hotels i establiments turístics illencs, un 5,6% que l'any passat i un 17,6% del total registrar durant l'octubre a tot l'Estat.

stats