Economia 03/11/2022

Les Balears van rebre quasi dos milions de turistes durant el setembre

Aquests viatgers han gastat més de 2.000 milions d'euros a l'Arxipèlag

ARA Balears
1 min
Entorn de Son Marroig aquesta setmana.

PalmaProp d'1,9 milions de turistes van visitar les Illes Balears durant el mes de setembre, xifra que suposa un increment d'un 62,5% en comparació amb l'any passat. A més, un 24,3% de tots els viatgers que visitaren l'Estat durant el novè mes de l'any, van triar l'Arxipèlag com a destinació per a les seves vacances. Així, les Balears van ser la comunitat autònoma espanyola que va rebre més turistes.

Un altre dels paràmetres que s'han incrementat significativament els darrers 12 mesos és la despesa que han fet els turistes durant la seva estada a les Illes. Segons les dades de l'INE, en el novè més del 2022 els turistes han gastat 2.107 milions d'euros a l'Arxipèlag, un 61,3% més que el mateix període de l'any passat. D'aquesta manera, la despesa mitjana per turista a l'Arxipèlag ha estat de 1.111 euros.

Les Illes Balears són, també, la comunitat autònoma de l'Estat on es van registrar més pernoctacions durant el mes de setembre. L'Institut Nacional d'Estadística ha detallat que els establiments turístics illencs han registrat 12,1 milions de pernoctacions durant el novè mes de l'any, un 43,5% més que l'any passat i un 22% per sobre de la mitjana estatal.

Pel que fa al conjunt de l'any, l'Arxipèlag és la regió que més turistes ha rebut (11,6 milions) i s'ha registrat un increment del 128,8% en comparació amb les dades recollides en el mateix període del 2021.

stats