Economia 04/03/2020

Balears, la comunitat on més ha crescut el preu de l'habitatge de tot l'Estat el mes de febrer

El preu mitjà de l'habitatge nou i de segona mà ha crescut un 7,6%

Ara Balears
1 min
Del total de finques transmeses a les Illes el darrer any, 10.840 són rústiques.

PalmaEl preu mitjà de l'habitatge nou i de segona mà a les Balears ha crescut el mes de febrer un 7,6%, l'augment més gros de tot l'Estat, segons ha informat l'agència Efe a partir de les dades de la taxadora Tinsa. Així, Balears i Canàries són les dues comunitats que n'han registrat un augment més elevat. En el conjunt estatal, el preu continua creixent d'una manera moderada, amb un increment interanual d'un 2,4%.

Respecte del mes anterior, el preu mitjà de l'habitatge presenta un lleu descens d'un 0,1%, encara que a les Illes ha augmentat un 5,9% i a les àrees metropolitanes, un 1,9%. A les capitals i grans ciutats se n'ha produït un descens mensual d'un 1,2%, mentre que a la costa mediterrània ha estat d'un 3,1% i a la resta de municipis, d'un 0,4%.

L'any passat l'habitatge a l'Estat es va encarir un 2,1% i va arribar al preu més alt dels darrers vuit anys, encara que el seu ritme de pujada s'està desaccelerant i és el més suau dels darrers tres anys. Les Balears varen ser la comunitat on més va pujar el preu, un 6,7%.

stats