Economia 22/04/2021

Les Balears, on més va caure la facturació del sector serveis el febrer

Les Illes també varen registrar la pitjor ocupació, amb un descens del 13,4%

1 min
Un cambrer serveix a una terrassa d'un bar de Palma

PalmaLes Balears varen encapçalar durant el mes de febrer la caiguda de la facturació del sector serveis, amb un descens interanual del 35,1%, segons ha informat Europa Press a partir de les dades que ha publicat aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística.

Totes les comunitats autònomes varen enregistrar taxes negatives. Després de les Illes, les facturacions que més varen descendir varen ser la de les Canàries, amb un 33,1% i Madrid, amb un 12,8%. La mitjana estatal es va situar en un -12,1%. També totes les comunitats autònomes varen presentar variacions negatives en l'ocupació, però les Balears va ser la que va registrar la pitjor dada, amb un descens del 13,4%, seguida de les Canàries, amb un 10,8%.

La caiguda estatal de la xifra de negocis del sector serveis suposa moderar la taxa de gener en 4,4 punts. Amb el descens de febrer, els serveis encadenen 12 mesos consecutius de caigudes interanuals a conseqüència de la pandèmia i els seus efectes sobre l'economia.

Els sectors més afectats per aquesta crisi continuen sent els relacionats amb el turisme i l'hostaleria. Així, les majors caigudes interanuals de la facturació es produeixen a les activitats d'agències de viatge i operadors turístics (-87,1%), serveis d'allotjament (-83%), transport aeri (-70%) i serveis de menjar i begudes (-56%).

ARA Balears
stats