Indústria
Economia 09/09/2022

Les Balears lideren l'increment de la producció industrial a l'Estat el juliol, amb un 16,9%

L'Arxipèlag situa l'índex, en termes absoluts, dos punts per damunt de la mitjana espanyola

ARA Balears
1 min
Maquinària d'una fabrica.

PalmaLes Balears varen ser la comunitat que més va augmentar l'índex de producció industrial el juliol, amb una taxa interanual d'un 16,9%, segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Segon recull Europa Press, amb aquesta pujada, les Illes situen l'índex, en termes absoluts, dos punts per damunt de l'estatal. Enguany, aquest índex ha pujat un 20,1% a l'Arxipèlag.

Per darrere de les Balears, les següents comunitats amb més increment varen ser Múrcia (10,4%) i Andalusia (9,1%). La mitjana a Espanya és d'un 1,3%.

A l'Estat, la producció de la indústria energètica va ser la que més va créixer, ja que va registrar un creixement interanual d'un 13,2%. La segueixen els béns d'equip (+1,6%) i els béns de consum durador, amb un avanç de l'1%. Per contra, la producció de béns intermedis va baixar un 5% i la dels béns de consum no durador es va contreure un 0,7%.

Per branques d'activitat, les que més varen incrementar la producció en taxa interanual varen ser el subministrament d'energia, gas, vapor i aire condicionat (+18%) i la indústria del cuir i del calçat (+13,2%). Entre els descensos, els més acusats es varen registrar en altres indústries extractives (-31,5%) i en la metal·lúrgia (-13,1%).

stats