Economia 18/10/2022

Les Balears lideren l'increment de l'ocupació al sector turístic

L'Arxipèlag encapçala la recuperació laboral del turisme en comparació amb les dades de l'any passat

ARA Balears
1 min
Una treballadora a una hotel de Palma

PalmaLes Illes Balears són la comunitat autònoma de l'Estat on més ha augmentat l'ocupació en el sector turístic durant el mes de setembre. Segons les dades publicades aquest dimarts per Turespaña, en el novè mes de l'any s'ha registrat un increment d'un 21,3% en comparació amb el mateix mes de l'any passat i la xifra de treballadors actius d'aquest sector s'eleva fins als 153.697.

Dels 153.697 treballadors del sector turístic afiliats a la Seguretat Social a les Illes Balears, 139.620 són assalariats (augmenten un 23,8%) i 14.061 autònoms (incrementen un 1,2%). A més, Turespaña ha detallat que el sector turístic de les Illes Balears representa el 8,5% dels afiliats a activitats turístiques de l'Estat. Pel que fa al tipus de treballadors estatals, el 9,4% del total d'assalariats a Espanya són treballadors de l'Arxipèlag, mentre que la xifra d'autònoms d'aquest sector a les Balears suposa un 4,1% del conjunt de l'Estat.

Pel que fa a les xifres totals de treballadors i d'increment en comparació amb les dades recollides l'any passat, l'Arxipèlag (+26.966) és la tercera comunitat autònoma de l'Estat amb més afiliats en relació amb el 2021 només per darrere d'Andalusia i Catalunya.

stats