Recuperació econòmica
Economia 06/07/2022

Les Balears lideren l'augment de la producció industrial a l'abril

L'increment a les Illes ha estat d'un 22%

ARA Balears
1 min
Una treballadora maneja maquinària a una fàbrica.

PalmaL'Índex General de Producció Industrial (IPI) ha augmentat un 22,2% a l'abril a les Balears amb relació al mateix mes del 2021. Amb aquesta taxa, les Illes lideren el rànquing de l'Estat, segons ha informat aquest dimecres l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En concret, l'Arxipèlag registra un índex d'un 88,6, que suposa una pujada d'un 14,7% enguany, també el major increment a escala estatal.

Pel que fa a la mitjana de l'Estat, l'Índex General de Producció Industrial ha augmentat un 6,5%, una xifra molt inferior a l'increment registrat durant el mateix període a l'Arxipèlag. Segons les dades de l'INE, actualment la producció industrial espanyola registra les millors dades des del mes de juny del 2021.

Per sectors, la indústria de béns de consum de llarga durada és la que més ha crescut el mes d'abril (+11,3%), seguida dels béns de consum de curta durada (+10,2%), els béns d'equip (+7,4) i els béns intermedis (+3%). Per branques, el sector que més ha crescut és el de la indústria del cuir i del calçat (+37,4), mentre que el major descens s'ha registrat en el sector de fabricació de productes informàtics (-4%).

stats