Economia 20/09/2021

Les Balears, principal comunitat de destinació dels turistes internacionals el mes d'agost

L'Arxipèlag va rebre 1,29 milions de visitants estrangers, un 25% del total de l'Estat

ARA Balears
1 min
Turistes a l'aeroport de Palma.

PalmaLes Balears varen ser la principal comunitat de destinació dels passatgers internacionals a l'agost i acumularen més d'una quarta part de les arribades de l'Estat (25,9% i 1,29 milions de viatgers), segons dades publicades aquest dilluns per Turespaña. A més, segons ha explicat Europa Press, l'aeroport de Palma va ser el que va rebre un volum major de turistes internacionals (18,5% del total), seguit per l'aeroport de Madrid (18,4%) i Barcelona (17,1%).

Així, Espanya va rebre a l'agost cinc milions de passatgers procedents d'aeroports internacionals, la qual cosa suposa un augment d'un 172% en comparació amb el mateix mes del 2020. Aquesta xifra ja gairebé arriba a la meitat (48,6%) de les arribades de passatgers de l'agost del 2019, abans de la pandèmia, quan es varen registrar valors rècord.

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha destacat en un comunicat que aquestes dades confirmen que es consolida la tendència gradual de recuperació dels viatgers internacionals iniciada el març. "L'avanç de la vacunació de la població i els instruments posats en marxa per reforçar Espanya com a destinació segura, així com el certificat digital Covid, han permès que vinguin més de cinc milions de passatgers internacionals", ha assenyalat Maroto.

La ministra ha destacat que la decisió del govern britànic de flexibilitzar la seva normativa per als viatges a partir del 4 d'octubre "és un pas en la bona direcció que contribuirà a augmentar la mobilitat" amb el principal mercat emissor d'Espanya.

stats