Societat 17/09/2021

El Regne Unit reordena el seu semàfor epidemiològic i no demanarà un test negatiu per viatjar des d'Espanya

La FEHM ha apuntat que dona "la benvinguda a qualsevol mesura que contribueixi a eliminar barreres a la mobilitat"

ARA Balears
2 min
Arribada de turistes britànics a l'aeroport de Palma.

PalmaEl Regne Unit ha anunciat que a partir del 4 d'octubre ja no existiran països en ambre en el seu mapa de risc per coronavirus, per la qual cosa els qui arribin a territori britànic des de països com Espanya ja no hauran de presentar cap test negatiu si han completat la pauta de vacunació.

Segons ha informat Europa Press, el ministre de Transports, Grant Shapps, ha anunciat aquest divendres que s'aplicarà un sistema "més senzill" per al viatger, de tal manera que no hauran de demostrar que no són portadors del virus per entrar al Regne Unit. Aquest canvi entrarà en vigor el 4 d'octubre, amb vista al fet que "més endavant" es modifiquin també els protocols posteriors a l'arribada, perquè la PCR obligada al cap de dos dies pugui substituir-se per una prova d'antigen.

Així, desapareix l'actual semàfor epidemiològic que divideix els països en tres colors per optar per "una única llista vermella". Les zones que no entrin dins d'aquest apartat es beneficiaran de les mateixes condicions per al desplaçament.

Les autoritats britàniques han acordat, a més, treure vuit països del grup de màxim risc a partir de dimarts, entre els quals hi ha Turquia, el Pakistan i Maldives, segons ha apuntat el ministre. Per als països identificats en vermell, el Regne Unit ha establert un sistema de quarantenes i proves que supera en costos les 2.200 lliures (gairebé 2.700 euros per persona).

Valoració de la FEHM

Respecte d'aquesta decisió del govern britànic, la vicepresidenta executiva de la Federació Hotelera de Mallorca (FEHM), María José Aguiló, ha assenyalat que "donam la benvinguda a qualsevol mesura que contribueixi a eliminar barreres a la mobilitat, sobretot quan disposam de sistemes de protecció i hi ha un elevat percentatge de població que ja està vacunada".

En aquest sentit, la FEHM destaca que la simplificació del semàfor britànic, a més de l'eliminació de les proves PCR als viatgers que ja hagin rebut la pauta completa, "són facilitats que tant la ciutadania com la indústria turística demanàvem".

Tot i això, els hotelers recalquen que "hauríem tingut millors resultats si això s'hagués fet amb anterioritat, perquè en aquests moments una gran part de la temporada turística ja està esgotada". En aquest sentit, Aguiló ha manifestat que "quan les mesures entrin en vigor, veurem quins efectes tindran en les reserves del mercat britànic".

stats