Economia 11/01/2021

Les Balears lideren la caiguda de la producció industrial el mes de novembre

El descens de les Illes va ser d'un 15,8% en comparació amb l'any anterior, mentre que el de la mitjana estatal va ser d'un 2%

Ara Balears
1 min
La producció industrial a les Balears es va reduir al juny un 29,3% .

PalmaLa producció industrial a les Illes Balears va caure un 15,8% el novembre respecte del mateix mes de l'any passat. Aquesta xifra suposa el major descens registrat entre les comunitats autònomes, segons ha informat l'agència Efe a partir de les dades fetes públiques aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística.

En el conjunt de l'Estat, la producció industrial va caure un 2% el novembre del 2020 respecte del mateix mes del 2019, de manera que s'encadenaren 11 mesos consecutius de taxa interanual en negatiu, i amb els majors descensos en el sector de l'energia.

Si es té en compte la taxa mensual, la producció industrial també va tenir una evolució negativa: es va reduir un 0,9% entre el novembre i l'octubre i canvià la tendència d'increments en aquesta comparativa dels darrers sis mesos. De mitjana, la producció industrial hauria baixat fins al novembre un 10%, marcada per l'impacte de la pandèmia de coronavirus.

Per sectors, i en la comparativa anual, tots varen presentar taxes anuals negatives, excepte en els béns de consum de llarga duració i béns intermedis. Els majors descensos es varen registrar en energia (7,5%) i béns d'equip (5,1%).

stats