Economia 23/08/2019

Els hotels de les Balears varen rebre 1,8 milions de viatgers el mes de juliol

Quant a l'ocupació, Calvià ha assolit el grau més alt d'ocupació per places

M. C.
1 min
Uns turistes a la recepció d'un hotel d'Eivissa.

PalmaEls hotels de les Balears varen rebre 1,8 milions de viatgers durant el mes de juliol, un 2,39% més que el mateix mes de l'any 2018, segons dades que ha publicat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística.

Durant el mes de juliol, Balears va ser la principal destinació turística de l'Estat quant al nombre de pernoctacions hoteleres, amb un percentatge d'un 34,7%. Tot i això, les pernoctacions dels estrangers han baixat un 1,6% respecte del mateix mes de l'any passat. Segueixen les Illes Catalunya, amb un 21,5%; Canàries, amb un 18,1%, i Andalusia amb un 11%.

A més, la comunitat balear també ha presentat el major grau d'ocupació per places durant el mes passat, amb un 87,1%, seguida per les Canàries, amb un 77,7%, i el País Valencià, amb un 74,2%. Per zones turístiques, Calvià ha aconseguit tant el grau més gran d'ocupació per places (un 88,5%) com la major ocupació en cap de setmana (un 89,3%).

Els punts turístics amb més pernoctacions han estat Barcelona, Madrid i Calvià. Santa Margalida presenta el grau més gran d'ocupació per places, amb un 92,4%, i Palma l'ocupació més gran en cap de setmana, amb un 90,8%.

A Espanya, les pernoctacions en establiments hotelers varen augmentar un 1,1% durant el mes de juliol respecte del mateix mes del 2018, fins a superar els 43,2 milions de registres, gràcies a l'impuls de les estades dels residents a l'estiu.

Els mercats emissors principals, que són el britànic i l'alemany –i sumen gairebé la meitat del total–, varen tenir un comportament dispar quant als registres hotelers al juliol: el primer va créixer un 1,2% i el segon va descendir un 11,8% en la taxa interanual.

stats