Indústria
Economia 06/10/2022

Les Balears encapçalen el creixement de la producció industrial a l'Estat a l'agost

Enguany, aquest índex ha pujat un 19,7% a les Illes

ARA Balears
1 min
La facturació de la indústria a les Balears va caure un 21% el 2020

PalmaLes Illes varen ser la comunitat que més va augmentar l'índex de producció industrial a l'agost, amb una taxa interanual d'un 17,3%, segons les dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Enguany, aquest índex ha pujat un 19,7% a l'Arxipèlag.

Per darrere de les Balears, les següents comunitats amb més increment varen ser Andalusia (13,7%) i Navarra (13,6%). La mitjana a Espanya és d'un 5,8%.

A l'Estat, la producció de la indústria de béns d'equip va ser la que més va créixer a l'agost, en registrar un repunt interanual d'un 14,9%. Els segueixen l'energia (+9,8%) i els bens de consum no durador, amb un avanç d'un 6,5%. Per contra, la producció de bens intermedis va baixar un 2,9% interanual i la dels bens de consum durador es va contreure un 0,1%.

Per branques d'activitat, les que més van incrementar la producció en taxa interanual van ser la indústria del cuir i del calçat (+31,4%) i la fabricació de vehicles de motor (+30,6%). Entre els descensos, els més destacats es van registrar en metal·lúrgia (-15,7%) i en la indústria química (-7,2%).

stats