Economia 21/02/2023

Les Balears encapçalen el creixement de l'ocupació i les vendes del sector serveis el 2022

La facturació augmenta un 42% a l'Arxipèlag

ARA Balears
1 min
Un cambrer atén a una clienta a un bar del centre de Palma.

PalmaLes Balears són la comunitat de l'Estat que més ha incrementat la xifra de negocis i de feina en el sector serveis durant el 2022, amb un augment d'un 42,5% de les vendes i un 12,9% de l'ocupació, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Només el mes de desembre, la facturació a l'Arxipèlag va pujar un 22,4%, i va tancar l'any amb un increment interanual de l'ocupació d'un 5,8%.

D'aquesta manera, les Illes encapçalen la pujada de les vendes per davant de les Canàries i Madrid i de l'ocupació per davant de les Canàries i Catalunya.

Al conjunt d'Espanya, l'índex de la xifra de negocis va augmentar un 20,3% en la sèrie corregida d'efectes estacionals i de calendari, i un 19,9% en la sèrie original.

Creixement dels negocis de la indústria

La xifra de negocis de la indústria també va créixer un 25,9% a les Balears de mitjana l'any passat. Les Illes són la segona comunitat que més va incrementar les vendes del sector, només per darrere de Múrcia (41%). L'Arxipèlag va tancar l'any amb l'índex de xifra de negocis més baix, en termes absoluts, de totes les comunitats.

A l'Estat, aquest índex va augmentar un 21,4% en la sèrie corregida d'efectes estacionals i de calendari, i 20,6% en la sèrie original.

stats