Economia 20/04/2022

Les Balears continuen amb una "acceleració econòmica intensa" malgrat la guerra

Segons el Cercle d'Economia de Mallorca, el 83% dels indicadors disponibles al mes de febrer mostren un creixement

ARA Balears
1 min
Turistes davant la Catedral de la Seu, Palma.

PalmaL'economia de les Illes Balears continua amb una tendència d'acceleració clara, segons ha informat el Cercle d'Economia de Mallorca. La guerra, així mateix, ha fet que la línia ascendent s'hagi moderat, però, així i tot, la recuperació és intensa, amb un 83% dels indicadors disponibles en creixement, molt similar al mes de febrer.

Segons han explicat des de l'entitat, la guerra que va esclatar a Ucraïna, amb totes les seves derivades de preu de l'energia, escassetat de determinats productes i la possibilitat d'una inflació sostinguda i més persistent, poden comprometre el camí expansiu de l'economia balear.

El més probable, segons han pronosticat des del Cercle, és que no sigui fins al final de la primavera d'enguany quan es pugui intuir la senda del creixement a mitjà termini. Arribat aquest moment, les comparacions amb el 2021 ja seran una mica més realistes.

Així i tot, també han recordat que, segons les manifestacions d'alguns agents econòmics, les perspectives turístiques per a les Balears són raonablement bones. Més a llarg termini, segons han afirmat, s'ha de tenir en compte el previsible increment del tipus d'interès, que "farà créixer el cost de l'elevat endeutament públic i que pot jugar un paper destacat a la vegada que dificultar el creixement a llarg termini".

stats