Economia 08/08/2021

Les Balears seran la comunitat autònoma que creixerà més en PIB enguany

L'Airef ha publicat les previsions atorgant a les Illes un creixement del 25,6% del Producte Interior Brut

1 min
En comparació el 2020, les Balears han estat la regió que més activació laboral ha creat fins al juliol, amb 128.570 persones.

PalmaLes Illes Balears són la regió que creixerà més en PIB aquest 2021 respecte de l'any passat. Concretament, el Producte Interior Brut de l'Arxipèlag pujarà un 25,6%, més de sis punts més que la mitjana estatal, que es col·locarà en un 19,8%. Alhora, s'ha de recordar que l'any passat les Illes Balears també varen ser el territori que va baixar més, amb més d'un 20% de disminució del PIB. Segons ha informat l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef), les elevades diferències entre les diferents comunitats autònomes s'han de relacionar amb la força de contractació durant el segon trimestre del 2020 i, en menor mesura, amb el creixement global d'aquest mateix trimestre.

En aquest sentit, dins els terminis de variació trimestral, les Illes també lideren, amb un 4,1%. De fet, tornen a superar amb escreix la mitjana estatal, d'un 2,8%. Les comunitats autònomes que segueixen l'Arxipèlag són Catalunya i les Canàries, amb un 3,3%. Per l'altre costat, les regions que tenen un creixement més dèbil en força de contractació són Cantàbria, amb un 2,1%, i Extremadura i la Comunitat de Madrid, amb un 2,2%.

Aquesta força de creació d'ocupació ve registrada amb la dada que un de cada quatre llocs de feina creats a l'Estat és a les Illes. Això significa un ritme d'activació deu vegades superior al del conjunt estatal. Amb un augment d'un 17,8% el darrer mes, la contractació ja suposa el 90% del nivell d'abans de l'esclat de la pandèmia.

stats