Economia 23/10/2020

El PIB de les Balears caurà un 20% aquest any

Les Illes són la regió que experimentarà la major baixada, segons el BBVA

Ara Balears
1 min
El sector serveis, el més afectat.

PalmaEl PIB de les Illes Balears experimentarà enguany la major caiguda de totes les comunitats autònomes, segons ha recollit l'agència Efe del darrer estudi del BBVA de la situació econòmica d'Espanya i les comunitats autònomes. Així, segons l'estudi, a les Illes caurà un 20% mentre que en el conjunt de l'Estat es preveu una baixada d'un 11,5%.

Tot i això, segons el BBVA, el PIB de les Illes creixerà un 10,5% l'any que ve, mentre que en el conjunt espanyol, ho farà un 6%. Pel que fa al treball, a l'Arxipèlag caurà un 7,5% aquest any i un 1,2% el 2021.

La baixada del creixement del PIB el 2021 serà generalitzada a les autonomies, especialment a les Balears, les Canàries, Madrid, Andalusia, Catalunya, el País Valencià i Navarra, segons l'Observatori Regional del BBVA. Segons l'estudi, el 2021 la revisió a la baixa serà general pels rebrots de covid-19 a la Unió Europea i Espanya, la feblesa en la recuperació de la inversió i l'esgotament en els impulsos de la demanda.

La pandèmia fa que aquesta baixada sigui més gran a Madrid, Andalusia, Catalunya, Navarra i València, mentre que l'expectativa d'una vacuna que pugui afavorir el turisme l'any que ve dona suport a una menor revisió de les previsions a les Balears i les Canàries, que mostraran una major recuperació.

stats