Economia 29/05/2021

Les Balears rebran creuers internacionals a partir del 7 de juny

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha aixecat la restricció gràcies a la bona evolució de la pandèmia

2 min
Un creuer arribant al port de Palma.

PalmaEl Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ha aixecat, gràcies a la bona evolució de la pandèmia, la prohibició perquè els creuers internacionals puguin atracar als ports espanyols amb efectes a partir de dia 7 de juny, segons una resolució publicada aquest dissabte al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Així, a partir d'aquesta data, els ports de les Illes Balears podran començar a rebre creueristes d'arreu del món.

"La evolució positiva de les darreres setmanes de la pandèmia a escala europea, a més de l'augment de les cobertures de vacuanció contra el SARS-CoV-2 i la disminuació del nivell de risc de les comunitats autònomes amb ports suceptibles a rebre aquest tipus d'embarcacions, permet el reinici de l'activitat dels creuers que facin viatges internacionals i que tinguin com a destinació els ports espanyols", detalla la resolució publicada avui al BOE.

"La indústria dels creuers ha treballat incansablement per implementar uns protocols molt exigents i confiam que, amb la reactivació de les operacions, el sector sigui clau en la tan anhelada recuperació econòmica", ha defensat en un comunicat el director general de l'Associació Internacional de Línies de Creuers (CLIA, per les sigles en anglès) a Espanya, Ukko Metsola. "Aquesta notícia és un alleujament per a les més de 50.000 famílies a Espanya que depenen del nostre sector", ha afegit.

Mesures covid-19

El Ministeri de Sanitat ha publicat un document en què estan explicades les mesures sanitàries que han de prendre les empreses navilieres per reprendre l'activitat. Estableix que s'han de prendre les mesures oportunes per limitar el contacte entre les persones i, per aquest motiu, "s'establiran grups de passatgers i tripulants i, en la mesura del possible, tindran horaris diferents de menjar, embarcament, desembarcament i participació de les activitats al vaixell".

A més, han de tenir un procediment d'actuació per a la prevenció i mitigació de riscos sanitaris derivats del covid-19 i els costos derivats d'aquestes actuacions seran coberts per la mateixa empresa. En aquest sentit, detalla que han de tenir la capacitat per fer proves diagnòstiques a bord en el cas de sospita de contagi i per fer cribratges preventius, que s'hauran de fer al "tercer o quart dia" de viatge.

Altres mesures importants és que no podran superar el 75% de l'aforament màxim mentre duri l'emergència sanitària i que tots els passatgers majors de sis anys hauran de fer-se una PCR 72 hores abans de l'embarcament o bé una prova ràpida d'antígens el mateix dia. Les persones que hagin estat vacunades contra el coronavirus hauran de dur el certificat d'immunització.

stats