Economia 07/01/2020

Augmenta un 5% el preu del lloguer

Segons la immobiliària Lloguer Segur, la situació política espanyola ha condicionat aquesta pujada

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaLes rendes per al lloguer d'habitatges varen augmentar un 4,99% el desembre passat respecte del mateix mes de l'any anterior, el major increment registrat des que existeix aquest indicador (2015), segons l'Índex Actualitzador de Rendes de Contractes de Lloguer (ARCA), que elabora la immobiliària Lloguer Segur.

La pujada dels lloguers ha anat en augment al llarg de 2019, des del 2,82% interanual registrat el febrer fins al 4,99% de desembre, la qual cosa suposa una diferència de 2,17 punts percentuals. De manera intermensual, el percentatge registrat el novembre va ser d'un 4,93%, que suposa una diferència de 0,06 punts percentuals respecte del de desembre (4,99%). Un contracte de 700 euros signat el desembre del 2018 se situaria ara en 734,93 euros, segons aquest índex.

Segons la immobiliària, des de fa uns mesos l'indicador mostra com la situació política està afectant el mercat del lloguer, el qual qualifiquen de "molt sensible" davant qualsevol canvi. El director comercial de Lloguer Segur, David Caraballo, ha indicat, en aquest sentit, que l'"amenaça" d'una nova reforma de la Llei d'arrendaments urbans que inclogui la limitació dels preus ha fet que l'oferta estigui disminuint i els preus, per tant, continuïn "en augment".

stats