Brussel·les demana a Espanya més reformes per reduir l'atur

La CE insisteix en la necessitat de no caure en la complaença malgrat el bon ritme del creixement econòmic

L'economia espanyola ha recuperat el creixement però les ferides de la crisi segueixen ben visibles, especialment en el mercat laboral. L'Estat lidera, juntament amb Grècia, el rànquing d'atur a la Unió Europea i té una taxa de temporalitat de les més elevades.

Davant aquesta situació, la Comissió Europea ha fet una crida al govern espanyol aquest dilluns perquè no caigui en la "complaença" i segueixi fent reformes del mercat laboral que ajudin a reduir la taxa d'atur.

"L'únic missatge que podem donar és que s'ha de continuar amb les reformes i aplicar les que ja estan aprovades", ha assegurat la comissària europea d'Ocupació, Marianne Thyssen, en referència a Espanya. El missatge és el mateix que la Comissió Europea inclou en tots els seus informes econòmics quan parla de l'Estat: tot i la recuperació econòmica, no s'ha de baixar la guàrdia. Cal aprofundir en les reformes.

Millora de la situació

La comissària ha subratllat que la millora de la situació econòmica "es deu a les reformes" i que l'Estat era un dels socis europeus que en necessitaven més, perquè tenien grans problemes estructurals.

L'informe anual que recull els indicadors socials de cada estat membre, publicat aquest dilluns per Brussel·les, revela que Espanya continua a la cua d'Europa en pobresa i exclusió social, dos indicadors molt lligats a l'elevada taxa d'atur, que es va situar en el 18,4% a finals del 2016.