Economia 03/04/2020

Amplien a 75 milions les ajudes a pime i autònoms per fer front a la crisi del coronavirus

Actualment ja s'han aprovat més de 80 operacions per un import d'11 milions d'euros

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu.

PalmaEl Govern balear amplia les ajudes als autònoms i les petites i mitjanes empreses amb activitat a les Balears. A la roda de premsa posterior al Consell del Govern d'aquests divendres l'Executiu balear ha informat que el finançament que es posa a l'abast de les pime i els autònoms augmenta de 50 milions d'euros a 75 milions, per tal d'ajudar els petits empresaris a mitigar l'impacte econòmic derivat de la crisi sanitària provocada pel coronavirus.

La consellera de Presidència i portaveu del Govern ha indicat que l'Isba "ja ha aprovat les primeres operacions de finançament". A hores d'ara ja s'ha donat el vistiplau a més de 80 operacions per un import d'11 milions d'euros. En total, "l'Isba tramita 655 sol·licituds que s'han presentat amb la informació completa per 68,2 milions d'euros", ha afegit. Costa ha destacat el gran volum de peticions que s'estan gestionant, sobretot si es comparen amb "les 800 operacions que es fan a l'any en circumstàncies normals".

A més, la portaveu del Govern ha recordat que, a més d'aquesta línia de finançament extraordinària, l'Isba continua endavant amb dues línies ordinàries: una de 40 milions d'euros per a inversions i liquiditat de pime i autònoms, i una altra de 10 milions per al sector industrial. El total de totes les línies de finançament és de 125 milions d'euros. L'Executiu balear ha recordat que només els autònoms i les pime, empreses de fins a un màxim de 250 treballadors i amb un volum de facturació inferior a 50 milions, que tinguin activitat a les Balears tindran dret a aquestes ajudes.

El Govern ha informat també que, en col·laboració amb l'Isba, es mantenen operatives les altres dues línies ordinàries de finançament per al 2020 per pal·liar els efectes de l'actual situació d'emergència: la línia CAIB-Isba per a pime i autònoms, la qual posa a l'abast d'aquests un finançament de 40 milions, per a liquiditat i inversions, i la línia específica adreçada al sector industrial a través de l'Institut d'Innovació Empresarial (IDI), amb un finançament de 10 milions per a inversions.

A més, també han explicat que les petites empreses i autònoms que ja tenien prèviament un aval d'Isba poden sol·licitar l'ajornament del pagament de les amortitzacions del deute corresponent a aquests préstecs.

stats