Economia 03/07/2023

Els allotjaments extrahotelers de les Illes van rebre més d'un milió de turistes el mes de maig

Aquest 2023 les pernoctacionsen aquests establiments han crescut un 7,3% davant les del 2022

ARA Balears
1 min
TURISTES DE CIUTAT Els turistes cada vegada transiten més pel centre de Palma.

PalmaLes pernoctacions turístiques es van disparar el mes de maig amb l'inici de la temporada i els hotels van rebre 7,3 milions de viatgers, mentre que els allotjaments extrahotelers van registrar 1,14 milions de pernoctacions turístiques durant el mateix període. Segons les dades publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística, aquestes xifres suposen un increment d'un 7,5% en comparació amb l'any passat.

En aquest sentit, s'ha de tenir en compte el pes dels turistes internacionals en aquest increment, ja que han augmentat un 14,6, mentre que en el cas dels residents a l'Arxipèlag el nombre de pernoctacions ha caigut un 3,3%. A més, des de l'INE han detallat que l'estada mitjana és de 3,8 pernoctacions per viatger.

D'altra banda, durant els cinc primers mesos de 2023 les pernoctacions a les Illes han augmentat un 13,8% respecte del mateix període del 2022. Segons aquestes mateixes dades, a tot l'estat espanyol les pernoctacions extrahoteleres han arribat fins a 10,4 milions, davant els 9,7 milions del 2022.

stats