Pressuposts
Economia 21/11/2022

El Consell dissenya un pla d'ajudes per promoure l'emancipació dels joves

Les ajudes formen part del pressupost del Departament de Promoció Econòmica, que gestionarà més de 30 milions d'euros el 2023

ARA Balears
2 min
Joves xerrant a Palma.

PalmaEl Consell ha dissenyat un pla d'ajudes per impulsar i afavorir l'emancipació dels joves. Formen part del pressupost del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, que gestionarà més de 30 milions d'euros el 2023.

Així, les ajudes seran gestionades pel Servei Insular de Joventut i comportaran una inversió d'un milió d'euros ja registrada al pressupost del 2023, que el Consell aprovarà en un ple extraordinari aquest mateix dimecres. El conseller de Promoció Econòmica, Jaume Alzamora, ha assenyalat que "les ajudes neixen amb la voluntat de perdurar en el temps, com una mesura estructural, i tenen la intenció de donar acompanyament als joves en el seu procés d'emancipació". Es podran sol·licitar a partir del mes de gener, quan entri en vigor el pressupost.

D'altra banda, Alzamora ha destacat que l'elevat cost de l'habitatge és una de les causes que hi ha al darrere les baixes xifres d'emancipació, i ha detallat que "només el 16% del total de la població jove en edat d'emancipació ho ha fet". "L'ajuda té com a finalitat mitigar una de les casuístiques principals de l'exclusió juvenil, la pressió dels costos excessius de l'habitatge mitjançant un ingrés de fins a 1.200 euros (100 euros/mes) destinats a sufragar les despeses corrents", ha afegit. Per accedir a l'ajuda s'han de tenir uns ingressos mínims anuals de 24.000 euros (tres vegades l'Iprem).

Pressupost del departament

El pressupost que el ple de la institució insular aprovarà aquest dimecres inclou propostes com la injecció de quatre milions d'euros per mitigar els efectes de la inflació sobre els subministraments de petites empreses i autònoms que contribuiran a minvar les necessitats d'una part del teixit productiu.

Emergència climàtica i millora de vida als municipis

El 2023 el Departament de Promoció Econòmica també donarà continuïtat al Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima, que juntament amb les inversions en infraestructures municipals sumaran prop de 14 milions d'euros.

stats