Economia 05/02/2019

Airbnb s'enfronta a una multa de 400.000 euros si es detecta que ofereix habitatges sense llicència

La plataforma ha presentat un recurs contenciós administratiu contra una sanció de 300.000 euros de Turisme

Ara Balears
1 min
El lloguer turístic de pisos està prohibit a alguns municipis com Palma.

PalmaLa plataforma de lloguer vacacional Airbnb s'enfrontaria a una multa de 400.000 euros si continua oferint la possibilitat d'allotjar-se en habitatges sense la corresponent llicència de Turisme. L'empresa ja ha rebut una sanció de 300.000 euros per aquest motiu, tot i que ha presentat un recurs contenciós administratiu contra la decisió del Govern, segons ha avançat l'Informatiu Matí d'IB3 Ràdio i ha confirmat aquest diari.

Fonts de Turisme han destacat a ARA Balears que s'està analitzant si la plataforma continua oferint habitatges sense llicència, i asseguren que "si la persona que inspecciona plataformes en línia detecta que continua fent-ho, se li obriria un nou expedient. I en aquest cas, la sanció esperam que seria de 400.000 euros perquè seria reincidència".

Cal recordar que el lloguer turístic en apartaments i pisos està prohibit en alguns municipis com Palma, per la qual cosa tots els allotjaments d'aquesta característica que es poden trobar a internet serien il·legals a no ser que es lloguin a través de la Llei d'arrendaments urbans.

L'any passat la Conselleria va obrir 119 expedients sancionadors a empreses o particulars que oferien lloguer vacacional sense llicència, nombre que representa més de la meitat de les 200 sanciones que va tramitar el servei d'inspecció de Turisme. Es confia que aquesta acció inspectora s'incrementarà durant 2019, ja que el servei ha augmentat la seva plantilla.

stats