Economia 04/02/2019

Turisme va obrir 200 expedients sancionadors el 2018, més de la meitat sobre lloguer turístic

El total de les sancions tramitades per activitats sense llicència podria arribar 1,5 milions d'euros

Ara Balears
1 min
Ell lloguer vacacional a Palma no està permès en plurifamiliars.

PalmaLa Conselleria de Turisme ha obert durant el 2018 un total de 200 expedients sancionadors, la major part dels quals (119) corresponen a establiments de lloguer turístic que operaven sense la llicència corresponent, segons dades del Servei de Control d'Empreses i Activitats Turístiques de la Direcció General de Turisme.

Cal recordar que des de l'entrada en vigor de la Llei 6/2017 del turisme de les Illes Balears, relativa a la comercialització d'estades turístiques a habitatges, es declaren responsables de les infraccions relacionades amb la comercialització d'estades turístiques a habitatges il·legals tant els propietaris dels immobles com els possibles explotadors i els comercialitzadors, a través de qualsevol classe de suport.

El total de les sancions per lloguer turístic il·legal a particulars tramitats durant el 2018 podria arribar a 1,5 milions d'euros.

Entre les altres infraccions tramitades pel servei, 35 corresponen a oferta complementària o restauració, 12 a lloguer de cotxes, 2 a agències de viatges per incompliment de contracte i 11 a ampliació no estructural i sobreocupació.

stats