Economia 07/10/2021

Agricultura vol apujar cinc cèntims el preu de la llet menorquina per salvar el sector

La conselleria de Mae de la Concha es fixa aquest objectiu per al 2022 si "els altres actors també hi posen de la seva part"

ARA Balears
2 min
La consellera, Mae de la Concha, a la reunió amb els professionals agraris de Menorca.

PalmaDe 31 cèntims per litre a 36: aquest és l'objectiu que s'ha marcat el Govern per a l'any 2022 per apujar el preu de la llet i "salvar un sector essencial per a Menorca", segons ha dit la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha. La consellera, però, ha demanat col·laboració i un compromís estable a tots els actors implicats (productors, indústria, elaboradors i distribució).

"Nosaltres hi posarem la nostra part si els altres també ho fan", ha dit De la Concha, referint-se als altres actors, a més de deixar clar que si no ho fan "no servirà de res", ha remarcat. Els fets s'han desenvolupat en una reunió que ha fet la consellera amb les organitzacions professionals agràries de l'illa (Agrame, Fagme i Unió de Pagesos de Menorca) i l'Associació Frisona Balear. Per part de l'Administració també hi ha assistit el director general d'Agricultura, Ramadaria i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández.

Mae de la Concha ha reconegut que tenen un deute amb els productors, i ha evidenciat que el problema del preu de la llet a Menorca és "estructuralment històric", i que des fa temps és l'indret de l'Estat on els costos de producció són més elevats i on la llet es paga més barata al ramader. A Mallorca el preu és diferent, ja que es troba a 0,37 euros/litre.

Finalment, la consellera ha explicat que s'estan fent tasques de mediació amb tots els protagonistes del sector lacti de Menorca, i ha catalogat d'"interessant" la pujada de preu de la llet que ha aprovat Coinga, tot i que ha recordat que es tracta de donar una solució estructural i no petites pujades temporals. Cal tenir en compte que els ramaders de Menorca produeixen 50 milions de litres de llet a l'any dirigits al sector del formatge.

stats