La Generalitat de Catalunya sancionarà amb 44.000 euros Ryanair per vulnerar el dret a vaga

Segons Inspecció de Treball, la companyia va coaccionar els treballadors perquè no es mobilitzessin

La Generalitat sancionarà amb multes de 44.000 euros la companyia aèria Ryanair per vulnerar el dret a vaga dels seus treballadors i obstruir les actuacions d'Inspecció de Treball durant les vagues convocades pels sindicats a principi d'aquest mes, segons ha avançat aquest diumenge 'La Vanguardia'.

Els tripulants de cabina van convocar per a aquest mes deu jornades de vagues, una de les quals es du a terme aquest diumenge, per mostrar el rebuig als tancaments de les bases de Girona, Tenerife, Las Palmas i Lanzarote, que suposaran l'acomiadament de més de mig miler de treballadors.

Segons explica 'La Vanguardia' citant fonts d'Inspecció de Treball, l'empresa va efectuar "pràctiques de coaccions als treballadors i va portar a un engany pel que fa a l'aplicació dels serveis mínims". Dels 44.000 euros per sancions, 24.000 serien per vulneració a dret de vaga i els altres 20.000, per obstrucció. 

Sisena jornada de vaga

Ryanair s'enfronta aquest diumenge a la sisena de les deu jornades de vaga i igual que les tres últimes, la companyia no ha cancel·lat cap vol prèviament. La vaga dels tripulants de cabina espanyols coincideix amb la que estan duent a terme els treballadors britànics de Ryanair, que reclamen millores laborals. 

Els tripulants de cabina de Ryanair convoquen vaga 10 dies al setembre

Els serveis mínims de Foment són garantir el 100% dels vols no peninsulars, el 60% dels peninsulars i internacionals amb desplaçament igual o superior a cinc hores i el 35% dels vols peninsulars amb temps de desplaçament inferior a cinc hores. 

Les altres quatre vagues estan previstes per al 20, 22, 27 i 29 de setembre. 

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF