Neix la confederació de petites empreses del transport de les Balears

La nova entitat està formada per taxistes, vehicles de lloguer, estacions de servei i transportistes autònoms

La patronal PIMEM  ha presentat aquest dimecres la Confederació de la  Petita  i  Mitjana  Empresa del  Transport , una nova organització formada per diferents associacions vinculades al sector del transport de les Balears que pretén “ser una veu unificada per reivindicar els interessos de les diferents associacions que componen la confederació en les decisions que afecten el sector del transport”.

Amb més de 2.000 empreses, la nova confederació de transports estarà integrada per la Federació Independent del Taxi de Balears ( FITIB) , dirigida per Biel Moragues; l'Associació Empresarial de Vehicles de Lloguer Amb Conductor i Sense de Balears ( AEVAB) , que presideix Ramon Reus; l'Associació d'Estacions de Servei de  PIMEM , representada per Rafael Matas, i l'Associació de Transportistes Autònoms de Mallorca ( Astam) , que dirigeix Eduardo  Ramis .

La confederació estarà presidida per Ramon Reus, mentre que Biel Moragues en serà el vicepresident. Tots dos han afirmat la importància que té la creació d'aquest nou organisme, ja que, a partir d'ara, “les pime i els autònoms de les Illes Balears es veuran realment representats”.

A més, la nova confederació del transport també neix amb la intenció de “lluitar contra l'intrusisme laboral que existeix en el món del transport balear" i pel qual tant transportistes com taxistes i empreses de lloguer “es veuen contínuament perjudicats”. Amb la confederació, Rafael Matas també ha assegurat que es podrà oferir “una visió més completa i transparent” de les polítiques sobre el transport que vol dur a terme el  Govern .

Aprofitant la presència en la roda de premsa del director general de Mobilitat i Transport, Jaume Mateu, i del secretari general de  Fenadismer Juanjo  Gil, els representants de la nova confederació del transport de  PIMEM  han explicat la seva opinió sobre la nova Llei de canvi climàtic. “És necessari fomentar tecnologies madures, com el gas natural, en comptes d'incentivar el consum de tecnologies que encara estan en desenvolupament i que poden provocar greus problemes econòmics als empresaris en el futur”.

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF