Més del 50% de les empreses de serveis turístics de Menorca registren una baixada de la facturació al maig

El sector del comerç és el que té un major percentatge d’empreses que han vist baixar la facturació, amb un 60,3%

El 55,6% de les empreses de Menorca relacionades amb els serveis turístics ha vist baixar la seva facturació el mes de maig en comparació amb el mateix període que l’any passat. Aquesta és una de les conclusions de l’enquesta feta per PIME Menorca a un total de 250 empreses de diferents àmbits. D’altra banda, un 29,7% ha mantingut la seva facturació i un 14,6% l’ha augmentada.

El sector del comerç és el que té un major percentatge d’empreses que han registrat una minva de la facturació, amb un 60,3%. Segons PIME, el comerç local té més dependència de la temporada turística. A més, la davallada del consum per diferents motius no permet mantenir oberts durant tot l’any la majoria dels establiments de proximitat. Una altra dada rellevant és que només el 4,7% de les empreses insulars de lloguer de vehicles ha aconseguit incrementar la seva facturació interanual. PIME ha remarcat la incertesa i la disconformitat que desperta entre els petits empresaris l’aplicació de la Llei de canvi climàtic.

El sector de la restauració registra un augment de la facturació en el 16,6% dels negocis. Més de la meitat, el 56,6%, ha reduït xifres en comparació amb el maig del 2018. El 90% dels Agroturismes manté o baixa la facturació, mentre que les empreses nàutiques són el sector amb un percentatge major de facturació, amb un 21,8%. També obtenen el percentatge d’empreses que menys facturen, amb un 53,1%. Finalment, el sector del lloguer d’habitatges turístic registra un descens de la facturació d'un 36,8%.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF