Publicitat
Publicitat

Méndez plega de la UGT fent la traveta a Àlvarez per la independència: "No és moment d'aixecar murs"

El sindicalista defensa la unitat d'Espanya en el seu últim discurs al capdavant de l'organització

L'encara secretari general del sindicat UGT, Cándido Méndez, s'ha acomiadat aquest dimecres dels seus companys, en l'arrencada del 42è congrés de l'organització, amb una defensa aferrissada de la unitat d'Espanya, de la qual ha fet bandera en les últimes setmanes per qüestionar la candidatura del candidat a la seva successió, Josep Maria Àlvarez, partidari del dret a decidir.

"La gent vol decidir, però decidir tots junts, el conjunt del poble espanyol", ha afirmat Méndez, que ha fet una crida a  "escapar de polítiques populistes que busquen separar. No és el moment de crear murs ni a Espanya ni a Europa ni enlloc". 

El missatge és un dard directe a la candidatura d'Àlvarez, que intenta recollir els suports dels delegats del sindicat al congrés per convertir-se en el nou secretari general. Demà i demà passat es crearan grups de treball i es votarà el nou líder de l'organització, i el secretari general sortint no veu amb bons ulls la candidatura del sindicalista català, com s'ha pogut desprendre del seu discurs, l'últim després de més de 20 anys al capdavant del sindicat. 

Méndez ha defensat la Constitució espanyola que és "magnífica", ha dit, perquè defensa el dret de vaga i el paper dels sindicats. Per això ha reclamat que si s'ha de reformar " es faci només en el marc que marca la mateixa Constitució". 

2018 anàlisi
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 14/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF