El Govern aprova 64 projectes de millora turística amb un pressupost total de 22 milions

Una part de les iniciatives que subvencionarà la Borsa d'Allotjament té com a objectiu la diversificació i la desestacionalització

El Consorci Borsa d'Allotjament  finançarà engu any  un total de 64 projectes de millora  turística  que tindran un finançament de prop de 22 milions d'euros, una bona part dels quals  té a veure amb la millora de productes i infraestructures per atreure turistes durant la temporada baixa.

Així, per exemple, s'ha aprovat la implantació de rutes de senderisme i de
ciclisme al nord i el sud del municipi de Porreres, amb una inversió de 347.259 euros, la construcció a Santanyí d'un carril bici  des  de Calonge fins a Cala Ferrera, amb 294.691 euros, i la pavimentació i conservació d'asfalt a la zona de Felanitx per a rutes de bicicleta, amb 363.472 euros. A Llubí es posarà en marxa una ruta per a aquest segment de viatgers que passarà pel camí d'en Blanc (Talaiots, moll d'en Blanc), el camí de les Lletreres i el camí de Son Rossinyol (pou públic de Son Rossinyol), amb un pressupost de 255.308 euros.

La consellera de Turisme, Bel  Busquets , ha destacat que les ajudes arribaran a 43 ajuntaments, que reben el 80% del cost del projecte, però també que amb bona part d' aquestes iniciatives  es dinamitza l'economia local, ja que són moltes les empreses locals que al final  s' encarreguen  de materialitzar les millores en infraestructures.

Els municipis més beneficiats han estat  els més turístics, tot i que les ajudes també han arribat de manera important a altres indrets d'interior. Alcúdia, per exemple, rebrà mig milió d'euros per a la millora dels accessos a la platja del Port d'Alcúdia i 400.000 per millorar la protecció de la via pública i per a la senyalització turística.

Calvià suma una  quantitat  similar, amb mig  milió   per a la  millora de diversos carrers de  Torrenova  i 432.498 euros per a la consolidació de murs al carrer de de la Costa de la Caleta de Portals Nous. Capdepera suma un milió, amb dos projectes finançat a parts iguals, un per a l'adequació i la millora de l'accessibilitat al carrer de Nuredduna  i els accessos a la platja de Canyamel i l'altre  per a l'adequació  i la millora de l'accessibilitat a l'avinguda d'accés a sa Font de sa Cala.

Llucmajor suma també un milió per a l'adquisició del Cinema Recreatiu per convertir-lo en seu d'activitats i per a la r econversió del carrer del Gran i General Consell, a l'Arenal, en un eix cívic. Manacor podrà posar en marxa un punt d'informació turística i regular l'aparcament amb una ajuda de 489.324, mentre que l'embelliment dels voltants de la  plaça  del Carme de Portocristo, el carrer de Cristòfol Colom i el carrer de Bordils,  disposarà  de 500.000 euros.

Santa Margalida  és  també una de les localitats més beneficiades, amb mig milió d'euros per a la implantació d'unes piscines climatitzades amb els seus vestuaris i espais annexos a Can  Picafort  i mig  milió  més per la  millora de l'accés a Can  Picafort  per la zona de Son Bauló.

Altres municipis menys turístics també han vist projectes aprovats, com Inca, que rebrà també un milió d'euros que repartirà a parts iguals per a la reforma del mercat obert i l' esponjament  del  nucli antic , a la zona del teatre Principal.

Les ajudes també han arribat a municipis més petits, com Maria de la Salut, que  tindrà  464.000 euros per a inversions i actuacions per a la millora de l'oferta turística, o Santa Maria, que    aprovats  dos projectes: un de mig milió d'euros per a la reforma i la rehabilitació de l'edifici catalogat  de la posada de Son Llaüt per a la conversió en centre d'estratègia turística i un segon de 363.891 euros per a la rehabilitació integral del viari públic del  centre històric  de la Vila i la zona del mercat municipal.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF