El Govern demana mantenir els ERTO si no es pot garantir la seguretat dels treballadors

Iago Negueruela ha explicat les mesures aplicades per a la reincorporació laboral de les activitats no essencials

El Govern balear ha presentat les mesures que es duran a terme per a la reincorporació laboral de tots aquells treballadors d'activitats no essencials que es reincorporaren als seus llocs de feina el 9 d'abril. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha remarcat que "el més important és garantir la salut dels treballadors i de la societat", i per això ha demanat a totes aquelles empreses que no disposin del material de protecció necessari per als seus treballadors que "mantinguin els ERTO".

Qui s'haurà de quedar a casa quan s'aixequi dilluns el confinament total?

Negueruela ha subratllat que l'objectiu del Govern no és cap altre que garantir que la represa de l'activitat laboral a l'Arxipèlag es dugui a terme amb les mesures necessàries. Per la seva banda, el director de l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (Ibassal), Rubén Castro, ha exigit a les empreses que dotin tots els treballadors del material necessari per protegir-se. "És important que aquelles activitats en les quals no sigui possible mantenir la distància de dos metres els treballadors tinguin totes les mesures de protecció possibles", hi ha insistit Castro. El director de l'Ibassal ha demanat que es faci un control de les mesures per evitar més contagis.

Durant la roda de premsa, Negueruela ha recordat que tots els treballadors, d'activitats essencials i no essencials, hauran de dur mascareta durant la seva jornada laboral  per prevenir el contagi del coronavirus . El conseller també ha dit que a partir d'aquest dilluns s'hauran de netejar amb major intensitat tant els immobles on es desenvolupen les activitats com les eines i els equips de treball. A més, les empreses hauran de dur un registre diari dels treballadors i les zones on fa feina cada un d'ells.EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF