Publicitat
Publicitat

Economia assegura que hi ha "interès" per comprar CatalunyaCaixa

Durant la seva intervenció en les jornades de l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, també es va referir a tres assumptes econòmics destacats més. En primer lloc, va revelar que hi ha "interès" per la compra de les entitats nacionalitzades CatalunyaCaixa i Novagalicia. Va insistir que "s'analitzaran totes les ofertes" i que l'objectiu és "maximitzar" la inversió feta per l'Estat i reduir el cost per al contribuent. "Es farà en les millors condicions i en el millor temps possible", va dir, sense entrar en detalls. La subhasta del grup català es va suspendre al febrer per segon cop i ara Economia i el Banc d'Espanya dubten si és millor esperar un temps per treure més diners.

En segon lloc, va posar xifres al pronòstic que va fer dilluns a Santander el titular d'Hisenda, Cristóbal Montoro. De Guindos va avançar que en l'actual segon trimestre "s'està deixant enrere la recessió" perquè la caiguda del PIB estarà "més pròxima" al 0% després d'haver registrat un descens del 0,5% en el primers tres mesos de l'any.

I finalment, el ministre va demanar al Banc d'Espanya que vigili que tota la banca elimini les clàusules terra de les hipoteques quan el client no hagi estat degudament informat, i sense que això impliqui que a canvi s'endureixin altres condicions del préstec. La sentència del Tribunal Suprem es referia a tres entitats, però per De Guindos fixa jurisprudència i, per tant, afecta tot el sector.

Rajoy i els empresaris

D'altra banda, un parell d'hores més tard a Madrid el president espanyol, Mariano Rajoy, va clausurar l'assemblea de la CEOE. Va reiterar que "el pitjor ha passat" i que s'està en el "bon camí". La patronal li va demanar "valentia", informa Efe.

2018 anàlisi
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 14/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF