TURISME

Alemanya injecta 1.200 M€ més a TUI

El govern alemany i la direcció de l’operador turístic TUI van acordar ahir un nou paquet d’ajudes estatals de 1.200 milions d’euros. L’objectiu d’aquesta ajuda és donar més liquiditat a la companyia de cara a la temporada d’hivern per fer front a la incertesa causada per la pandèmia del coronavirus.

TUI, amb seu a Hannover, és el turoperador més gran del món. El suport financer que rebrà de l’executiu de la cancellera Angela Merkel se suma a un primer paquet de crèdits aprovat a l’abril per les autoritats alemanyes i valorat en 1.800 milions d’euros.

Aquests primers préstecs s’ampliaran ara en 1.050 milions més. Però aquesta ampliació estarà condicionada a l’emissió d’un bo convertible en accions de l’empresa de 150 milions amb una expiració de sis anys que adquirirà el banc públic d’inversions alemany. Així doncs, l’estat es podria quedar amb part del capital de l’empresa en cas d’impagament. A més, l’ajuda estatal també requereix que part dels creditors de la multinacional acceptin una rebaixa del deute.

A l’abril, TUI va anunciar que estudiava l’acomiadament de fins a 8.000 empleats arreu del món i que hauria de retallar costos un 30% davant la caiguda de la facturació provocada per les restriccions als viatges arreu d’Europa per evitar la propagació del covid-19.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF