L'Ajuntament de Palma inicia una campanya per incentivar la contractació d'aturats més grans de 45 anys

La ciutat té encara més de 10.000 desocupats d'aquest col·lectiu tot i la millora de l'economia

L'Ajuntament de Palma ha iniciat una campanya per fomentar la contractació de persones més grans de 45 anys, que a Palma representen el 44% dels aturats de llarga durada, tot i que durant els darrers anys s'ha aconseguit reduir la xifra global.

Segons ha anunciat el representant del Servei d'Ocupació de les Illes Balears ( SOIB ), Pere Torrens, durant 2018  hi  hagut a les Illes una mitjana de 13.192 aturats de llarga durada, un 42% menys que el 2015, en què 22.743 persones estaven en situació de desocupació. A Palma, els aturats més grans de 45 anys sumen 10.573 persones.

La regidora de Treball de Cort, Joana Maria Adrover, ha presentat aquest divendres la campanya que vol "trencar prejudicis" a l'hora de contractar persones de més de 45 anys. Adrover ha recomanat que les persones en atur més grans de 45 anys s'inscriguin a Palma Activa per "millorar les seves competències i per poder tenir més possibilitats d'accés a una ocupació".

"Els contractadors pensen que les competències dels treballadors en aquesta fase d'edat estan desfasades, que no encaixen en una plantilla jove o que exigeixen una remuneració major, però en la majoria dels casos no és així". destaca.

Adrover ha explicat que es col·locaran setze grans imatges de la campanya a les aturades dels autobusos de Palma i un panell publicitari en l'autobús de la línia 11 de l' EMT . També es distribuiran 1.000 fulletons informatius i s'oferirà informació a la pàgina d'internet de Palma Activa.

A la presentació ha assistit la secretària d'Acció Sindical i Comunicació d'UGT,  Ana   Lavandero , qui ha destacat que encara hi ha molts de perjudicis per contractar unes persones que encara tenen molt per oferir a les empreses, sobretot pel que fa a la seva experiència.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF