Economia 07/03/2022

Fins a 12.000 euros per a cada empresa d'entre 10 i 49 empleats que es vulgui digitalitzar

El programa Kit Digital del Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital ofereix aquestes ajudes fins al pròxim 15 de març

ARA Balears
1 min
El president de Pimem, Jordi Mora i la delegada del govern de l'Estat, Aina Calvo.

Les empreses d'entre 10 i 49 empleats de les Balears podran demanar una ajuda de fins a 12.000 euros per digitalitzar-se. És a partir del programa Kit Digital, del Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital, finançat pels fons europeus Next Generation. Això sí, el termini comença dimarts de la setmana vinent, dia 15 de març.

Aquestes subvencions tenen una dotació de 500 milions d'euros per al conjunt de l'Estat, que formen part dels 3.067 milions del pressupost total per digitalitzar "prop d'un milió de pime i autònoms en un termini de tres anys", segons s'ha informat.

Per facilitar la tramitació de peticions, s'han creat "els agents digitalitzadors", que seran els encarregats de presentar tota la documentació justificativa mitjançant la figura del "representant voluntari". A partir del 10 de març es publicarà un "catàleg de digitalitzadors" amb les entitats adherides que podrà consultar-se en aquesta web.

Ha presentat la convocatòria la delegada del govern de l'Estat, Aina Calvo, que ha subratllat que la implantació de les eines tecnològiques de gestió i comunicació és "un pas ineludible per millorar els productes i serveis de les empreses".

El president de PIMEM, Jordi Mora, amb qui ha fet la presentació Aina Calvo, ha remarcat que "la digitalització és el present i el futur", i ha assegurat que aquesta ajuda és "una oportunitat per fer més competitives les empreses illenques". Mora ha fet una crida a les empreses perquè sol·licitin aquesta ajuda perquè a més, és "una convocatòria fàcil i ben definida".

stats