Economia 16/03/2022

Les Illes rebran 1,4 milions d'euros en ajudes de fons europeus per a petites i mitjanes empreses

Els doblers provenen dels fons Next Generation i són ajudes directes

ARA Balears
1 min
Petit comerç del centre de Palma.

PalmaLes Illes Balears rebran 1,4 milions d'euros en ajuts directes destinats a les petites i mitjanes empreses del sector del comerç. Són uns doblers que arriben per a aquest 2022 i l'any que ve, i provenen dels fons europeus Next Generation.

El Govern de les Illes s'ha mostrat satisfet en el repartiment que s'ha fet, ja que, percentualment, la quantitat per a les Illes ha incrementat més d'un 1%. De fet, s'ha passat de l'1,25% de la darrera convocatòria que s'havia fet fins al 2,88% que s'ha assolit en aquesta.

Aquest canvi ha vengut després que s'acordàs un criteri de distribució diferent. De fet, va ser la Vicepresidència del Govern que ho va traslladar al Ministeri: "Consideràvem clarament insuficient que el repartiment de fons tan estratègics com els Next Generation Balears estigués a la meitat del criteri poblacional que li correspon, que és el 2,5%", ha destacat el vicepresident Yllanes.

La línia de crèdits que arribarà té com a objectiu incorporar noves tecnologies que permetin donar resposta als nous hàbits de consum i que impactin en la transició digital i sostenibilitat del mateix establiment i el seu model de negoci.

stats